luni, 12 august 2013

De ce barbatii nu pot face decat " un singur lucru odata"

Toate cercetarile de care dispunem sunt de acord ca, in cazul barbatilor, creierul este specializat- compartimentat. Creierul barbatului este configurat astfel incat sa se concentreze asupra unei misiuni precise si majoritatea barbatilor va vor spune ca nu pot face decat " un singur lucru odata!"  Cand barbatul opreste masina ca sa vada numele strazii in ghid, ce face cu radioul?! Il opreste! Majoritatea femeilor nu pot pricepe de ce ei fac asta. Ele pot citi in timp ce asculta si pot si vorbi, atunci el de ce nu e in stare?

De ce vrea sa inchida televizorul cand suna telefonul? " cand citeste ziarul sau se uita la televizor de ce nu aude ce-i spun ?", se plang toate femeile, mai devreme sau mai tarziu.
Raspunsul este ca, de fapt, creierul barbatului este astfel configurat incat sa faca un singur lucru odata , pentru ca exista mai putine conexiuni intre emisfera stanga si dreapta, iar creierul este mai compartimentat. Daca ii vei scana creierul in timp ce citeste, veti constata ca practic este surd.
Creierul femeii este astfel configurat incat sa oata face mai multe lucruri deodata. Poate sa vorbeasca la telefon, sa gateasca in acelasi timp dupa o reteta noua si sa se uite la televizor. Dar in cazul in care un barbat gateste dupa o reteta noua si tu ii vorbesti , mai mult ca sigur ca se va infuria pentru ca nu poate urmari instructiunile scrise si ceea ce ai de spus in acelasi timp. Daca un barbat se barbiereste si incerci sa  ii vorbesti  sigur se taie. Majoritatea femeilor au fost deja acuzate de barbati ca din cauza lor nu au vazut ca trebuie sa coteasca si sa iasa din sosea, mai precis, fiindca ei nu-i tace gura.
Cum femeile folosesc ambele laturi ale creierului, multora li se pare mai greu sa distinga intre mana stanga si mana dreapta . Cam 50% dintre femei nu pot distinge pe loc intre cele doua fara sa se uite dupa vreun inel sau dupa vreun pistrui. Pe de alta parte barbatii care functioneaza fie cu partea stanga, fie cu partea dreapta a creierului identifica mult mai usor stanga si dreapta, drept pentru care femeile din lumea intreaga sunt mereu dojenite de barbati ca au indicat directia dreapta cand, de fapt, ar fi trebuit s-o ia la stanga.

E.G. Testul periutei de dinti


Majoritatea femeilor se pot spala pe dinti in timp ce se plimba prin casa sau discuta mai multe subiecte. Pot sa isi perieze dintii in sus si in jos, in timp ce cu cealalta mana lustruiesc o masa cu miscare circulara. Majoritatea barbatilor gasesc greu acest lucru, daca nu chiar imposibil.
Cand barbatii se spala pe dinti, creierul lor mono ii face sa se concentreze exclusiv asupra acestui lucru.
Cu totii stau in fata chiuvetei cu picioarele departate, cu corpul usor aplecat, miscandu-si capul inainte si inapoi dupa periuta, de obicei in functie de viteza cu care curge apa.








sursa: De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda- Allan&Barbara Peace

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu